حشرات خوراکی، چالش‌ها و فرصت‌ها

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه تخصصی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه پیام نور، ،تهران، ایران

2 دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، تهران، ایران

3 گروه تخصصی حشره‌شناسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه ازاد اسلامی تهران، تهران، ایران

چکیده

از چالش­های عمده کنـونی این است که چگـونـه می­توان جمعیت جهـان که در سال 2050 به 9 میلیارد نفر می­رسد را از خطر گرسنگی نجات داد؟ همگام با محدودیت منابع، قیمت مواد غذایی و پروتئینی نیز افزایش یافته و باعث می­گردد که روزانه عده زیادی از افراد در سراسر جهان به زیر خط فقر بروند. حال این سوال مطرح می­گردد که برای رفع معضل گرسنگی جمعیت کره زمین چه منابع دیگری وجود دارد؟ در اینجا استفاده از پتانسیل حشرات به عنوان غذا و خوراک برای انسان، دام و طیور می­تواند راه حل مناسبی برای حل بحران جهانی غذا و ناجی گرسنگی باشد. تحقیق حاضر مروری کوتاه بر تاریخچه حشره­خواری در ایران و جهان، ارزش غذایی حشرات برای انسان، دام و طیور، پراکندگی حشرات خوراکی در سطح جهان، معرفی برخی از گونه­های مهم حشرات خوراکی و همچنین چالش­ها و فرصت­های در پیش رو و مزایا و معایب استفاده از حشرات به عنوان غذا دارد.

کلیدواژه‌ها